how to make own website

VálaszokMég nem vezettem segédmotort, mehetek én is Vespa túrázni?
Persze, szívesen látunk robogós kirándulásunkon! Azonban a legalább jó bicajos gyakorlat elengedhetetlen! Az indulás előtt a még tapasztalatlan vezetők lehetőséget kapnak a motorok kipróbálására. Ha nem érzik biztonságosnak a velük való közlekedést, visszaadjuk a már befizetett előleg teljes összegét.
A bérbeadó indulás előtt kérheti egy próbakör megtételét, hogy megbizonyosodjon a biztonságos járművezetésről.
¤¨Tanácsaink kezdő Vespásoknak itt olvashatók!

Milyen jogosítványra van szükség a VespaTura.hu 50ccm-es robogóinak vezetéshez?
Legalább 21 éves életkor és egy éve meglévő autós "B" , segédmotoros "AM" jogosítvány, vagy nagyobb motor vezetésére szóló engedély szükséges

Milyen dokumentumok kellenek a bérléshez, a túrán való részvételhez? 
A bérlési időszak végéig érvényes jogosítvány és lakcímkártya, vagy útlevél, 

Mit kapok a bérléskor?
Bukósisakot, egyszer használatos higiénikus sapkát, motoros kesztyűt, láthatósági mellényt, telefontartót, lezárót, kötelező felelősségbiztosítást, valamint a választott túra árában lévő további szolgáltatásokat

Mit hozzak magammal a túrára?
Vízhatlan esőkabát és nadrág, napszemüveg, sál, szükség esetén réteges meleg ruházat egy kisebb hátizsákban 

Mikor indulhatunk?
A bérelt robogók a túra hosszától függő időpontban, de általában reggel 9 órától vehetők át Balatonfüreden. Előzetes egyeztetés alapján ettől eltérő időpont is lehetséges.

Mikorra kell visszaérnem?
A robogók leadási határideje a csomagban van meghatározva. A 6 órát meghaladó csomagoknál  +1 óra türelmi időt adunk a visszaérkezésre. A bérleti idő lejárta utáni érkezés miatt az ÁSZF szerinti összeg kerül levonásra óránként a kaucióból.

Hányan mehetünk a bérelt motoron?
Az 50ccm-es robogókon csak egy személy, a bérlő utazhat

Ki vezetheti a bérelt járművet?
Kizárólag a szerződésben szereplő bérlő vezetheti az átadott Vespa robogót

Mennyi kilométert mehetünk?
A túra csomagok tartalmazzák a megtehető kilométer díját. Túlhasználat esetén bruttó 65 Ft/kilométer díj kerül levonásra a kaució összegéből.

Az induláskor kapott benzin mekkora útra elég?
A Vespáinkat minden esetben tele tankkal és olajtartállyal adjuk át. Az esetek többségében ez a túra teljes hosszára elég. A 120-150 kilométernél hosszabb utakon azonban a bérlő kötelessége időben tankolni a Vespát 95 ös benzinnel és kétütemű, szintetikus motorolajjal a szintjezők állása alapján. Ha kifogyott üzemanyag, vagy olaj miatt van szükség műszaki mentésre, ennek díja bruttó 28.000 Ft, ami a kaució összegéből kerül levonásra

Hogyan fizethetek?
Az időpont lefoglalásához szükséges bánatpénzt minden esetben átutalással vagy bankkártyával, a bérlet további részét, valamint a kauciót előre utalással, bankkártyával, vagy a helyszínen készpénzben. A VespaTura.hu (Tanárkell Kft.) a befizetett összegről elektronikus, ÁFÁ-s számlát állít ki, melyt e-mailben küld ki a bérlőnek.

Miért és mikor kell fizetnem a kauciót?
A kaució összege bérelt motoronként 50.000 Ft, amit a bérlés megkezdéséig kell kifizetni vagy előre átutalással, kártyával, vagy a helyszínen készpénzben. Ez hiánytalanul visszajár, ha határidőre, sértetlenül visszakapjuk kedves Vespáinkat. Ha azonban az ÁFSZ szerint pl. sérülés, tartozékhiány, vagy más kár érné a motorokat, visszatartjuk és a számlával igazolt javítási, pótlási költséget levonva utaljuk majd a kaució összegét a bérlőnek.
A készpénzben kapott a kauciót a bérlés végén készpénzben adjuk vissza, ha utalással történt a fizetés, még aznap visszautaljuk.


Milyen sebességgel haladhatok?
A KRESZ szerint az 50 ccm-es robogóval 45 KM/h sebességgel szabad közlekedni. A robogók GPS jeladóval vannak ellátva. Amennyiben (például hétszél és leejtő esetén) a sebesség legalább 5 perc időtartamra meghaladja a 60 KM/h-t, sebesség túllépésenként 5.000 Ft-ot vonunk le a kaució összegéből rendeltetés ellenes használat címén.

Ihatok alkoholt a vezetés előtt, közben?
Nem, Magyarországon zéró tolerancia van érvényben alkohol és tudatmódosító szerekre! Ha a bérlő szemmel láthatóan befolyásolt állapotban venné át a járművet, a VespaTura.hu megtagadhatja a robogó átadását. Ebben az esetben a foglaló nem jár vissza.

Mi történik, ha megszegem a KRESZ-t?
A VespatTura.hu a rendőrség levelét  továbbítja a bérlőnek, illetve közölnie kell a hatósággal a bérbevevő adatait a bérlet megkezdésekor aláírt "Felelősségvállalási nyilatkozat" alapján.

Mehetek a bérelt robogóval autópályán?
50 ccm-es robogó nem hajthat fel autópályára

Mi a tegyek műszaki hiba, baleset, nem várt esemény esetén?
Hívni kell a VespaTura.hu +36 70 226 9272 -es számát, és legkésőbb 3 órán belül elindul a segítség Balatonfüredről

Milyen kártérítési kötelezettségem van baleset esetén?
A Vespárkól az induláskor és az érkezéskor is fényképek készülnek állapotuk rögzítésére. A motorok rendelkeznek kötelező felelősségbiztosítással, melyről az igazolást bérléskor átadjuk. A bérlő tudomásul veszi, hogy a bérelt robogó nem rendelkezik CASCO biztosítással, így ha a a bérlő hibájából következik be baleset és a motor sérülése, a VespaTura.hu (üzemelteti: Tanárkell Kft.) követelheti a bérlőtől a kaució összegénél magasabb, dokumentumokkal igazolt teljes kárának megtérítését. 

Vis maior
A VespaTura.hu arra törekszik, hogy bérlőit a legmagasabb színvonalon szolgálja ki. Mégis előfordulhat, hogy a bérbeadó önhibáján kívül, például lopás, baleset, váratlan műszaki hiba miatt nem áll rendelkezésre a lefoglalt robogó. Ekkor a foglaló kamat nélküli összegét a VespaTura.hu (üzemelteti: Tanárkell Kft.) azonnal visszautalja a bérlő számlájára, vagy 15% kedvezménnyel más szabad időpontra áthelyezhető a foglalás.  
A bérlő a korábban befizetett összegen felül további kártérítést nem igényelhet a bérbeadótól a vis maior miatt.Általános szerződési feltételeinket részletesen itt találja, a bérleti szerződés létrejöttének feltétele az abban foglaltak elfogadása.


További kérdések: ciao@vespatura.hu