mobile website maker app

Válaszok Még nem vezettem segédmotort, mehetek én is Vespa túrázni?
Persze, szívesen látunk robogós kirándulásunkon! Azonban a legalább jó bicajos gyakorlat elengedhetetlen, és az sem baj, ha nem először csodálkozol rá, merre is kell csavarni a gázkart?
Az indulás előtt a még tapasztalatlan vezetők lehetőséget kapnak a motorok kipróbálására, de forgalom elől elzárt tanpályával nem rendelkezünk, és robogós oktatást nem tudunk vállalni
Ha nem érzitek biztonságosnak a robogózást, motornként 4.500 Ft kiállási díj levonása után visszautaljuk a befizetett bérleti díj összegét. (Partner értékesítőinknél vásárolt utalványok esetében ezt nem tudjuk garantálni, hozzájuk kell fordulni a visszatérítéssel kapcsolatban.) 
A bérbeadó indulás előtt minden esetben kéri egy próbakör megtételét, hogy megbizonyosodjon a biztonságos járművezetésről.
Fontos, hogy a robogókat a bérlő saját felelősségére használja, a bérlő hibájából történt baleset esetén meg kell térítenie a kaución felül az okozott kár teljes összegét.


 Milyen jogosítványra van szükség a VespaTura.hu 50ccm-es robogóinak vezetéshez?
Legalább 21 éves életkor és egy éve meglévő autós "B" , segédmotoros "AM" jogosítvány, vagy nagyobb motor vezetésére szóló engedély szükséges.

Milyen dokumentumok kellenek a bérléshez, a túrán való részvételhez? 
A bérlési időszak végéig érvényes jogosítvány és lakcímkártya, vagy útlevél. 


 Mit kapok a bérléskor?
Megfelelő méretű bukósisakot, egyszer használatos higiénikus sapkát, protektoros bőr motoros kesztyűt, láthatósági mellényt, telefontartót, lezárót, kötelező felelősségbiztosítást, valamint a választott túra árában lévő, a honlapon szereplő további szolgáltatásokat.


 Mit hozzak magammal a túrára?
Vízhatlan esőkabátra és nadrágra, napszemüvegre, sálra, hűvös idő esetén réteges meleg ruházatra és innivalóra lesz szükség egy kisebb hátizsákban.

Mikor indulhatunk?
A bérelt robogók a túra hosszától függő időpontban, de általában reggel 9, 13, vagy 15 órától vehetők át Balatonfüreden. Előzetes egyeztetés alapján ettől eltérő időpont és hely is lehetséges.


 Mikorra kell visszaérnem?
A robogók leadási határideje a csomagban van meghatározva. A 6 órát meghaladó csomagoknál  +1 óra türelmi időt adunk a visszaérkezésre. A bérleti idő lejárta utáni érkezés miatt az ÁSZF szerinti összeg kerül levonásra óránként a kaucióból.


 Mi történik a foglalásommal rossz idő, lemondás esetén?
Ha a kiválasztott időpont előtt legalább 10 nappal történik a lemondás, a teljes befizetett összeg visszajár. 10 napon belüli lemondás esetén a befizetett összegnek csak 50%-a jár vissza, a többi a Bérbeadót illeti bánatpénzként, mert a foglalás miatt nem tudta másnak kiadni a robogót.
Eső esetén a bérlés bármely más szabad időpontra áttehető időkorlát nélkül. Ha az időjárás azonban mégis lehetővé tette volna a túrát - nem volt csapadék a teljes lefoglalt időtartam és útvonal alatt - a befizetett összegnek ez esetben is csak 50%-a jár vissza a bérlőnek.


 Hányan mehetünk a bérelt motoron?
Az 50ccm-es robogókon csak egy személy, a bérlő utazhat.


 Ki vezetheti a bérelt járművet?
Kizárólag a szerződésben szereplő bérlő vezetheti az átadott Vespa robogót


 Mennyi kilométert mehetünk?
A túra csomagok tartalmazzák a javasolt útvonalat a látnivalókkal, és a megtehető kilométert. Túlhasználat esetén bruttó 65 Ft/kilométer díj kerül levonásra a kaució összegéből.

 Az induláskor kapott benzin mekkora útra elég?
A Vespáinkat minden esetben tele tankkal és olajtartállyal adjuk át. Az esetek többségében ez a túra teljes hosszára elég. A 120-150 kilométernél hosszabb utakon azonban a bérlő kötelessége időben megtankolni a robogót 95-ös benzinnel, és kétütemű, szintetikus motorolajjal a szintjezők állása alapján. Ha kifogyott üzemanyag, vagy olaj miatt van szükség műszaki mentésre, ennek díja bruttó 28.000 Ft, ami a kaució összegéből kerül levonásra

 Hogyan fizethetek?
Az időpont lefoglalásához a teljes bérleti díjat átutalással vagy bankkártyával van lehetőség előre kifizetni. A VespaTura.hu (Tanárkell Kft.) a befizetett összegről e-mailben elektronikus, ÁFÁ-s számlát küld  a bérlőnek.


 Miért és mikor kell fizetnem a kauciót?
A kaució összege bérelt motoronként 50.000 Ft, amit a bérlés megkezdéséig kell kifizetni előre átutalással, kártyával, vagy a helyszínen készpénzben. Ez hiánytalanul visszajár, ha határidőre, sértetlenül visszakapjuk kedves Vespáinkat. A készpénzben kapott kauciót a bérlés végén azonnal, készpénzben adjuk vissza. Ha utalással, vagy kártyával történt a fizetés, még aznap visszautaljuk.
Ha azonban az ÁFSZ szerint pl. sérülés, tartozékhiány, vagy más kár érné a motorokat, a teljes összeget visszatartjuk és a számlával igazolt javítási, pótlási költséget levonva utaljuk a bérlőnek.  Milyen sebességgel haladhatok?
A KRESZ szerint az 50 ccm-es robogóval maximum 45 km/h sebességgel szabad közlekedni. A robogók GPS jeladóval vannak ellátva. Amennyiben (például hátszél és leejtő esetén) a sebesség legalább 5 perc időtartamra meghaladja a 60 km/h-t, sebesség túllépésenként 5.000 Ft-ot vonunk le a kaució összegéből rendeltetésellenes használat címén. 


 Ihatok alkoholt a vezetés előtt, közben?
Nem, Magyarországon zéró tolerancia van érvényben alkohol és tudatmódosító szerekre. Ha a bérlő szemmel láthatóan befolyásolt állapotban venné át a járművet, a VespaTura.hu megtagadhatja a robogó átadását. Ebben az esetben a kifizetett bérleti díj nem jár vissza.

 Mi történik, ha megszegem a KRESZ-t?
A VespatTura.hu a rendőrség levelét  továbbítja a bérlőnek, illetve közölnie kell a hatósággal a bérbevevő adatait a bérlet megkezdésekor aláírt "Felelősségvállalási nyilatkozat" alapján.


 Mehetek a bérelt robogóval autópályán?
50 ccm-es robogó nem hajthat fel sem autópályára, sem autóútra.


 Kerékpárúton mehetek a Vespával?
Lakott területen belül, bicikliúton tilos segédmotoros kerékpárral közlekedni. Ahol tábla nem tiltja, lakott területen kívül fel lehet robogóval hajtani a kerékpárútra, de maximum 30km/h sebességgel.

 Mit tegyek műszaki hiba, baleset, nem várt esemény esetén?
Hívni kell a VespaTura.hu +36 70 226 9272 -es telefonszámát, és lehetőség szerint azonnal, de legkésőbb 3 órán belül elindul a segítség Balatonfüredről.

 Milyen kártérítési kötelezettségem van baleset esetén?
A Vespárkól az induláskor és az érkezéskor is fényképek készülnek állapotuk rögzítésére. A motorok rendelkeznek kötelező felelősségbiztosítással, melyről az igazolást bérléskor átadjuk. A bérlő tudomásul veszi, hogy a bérelt robogó nem rendelkezik CASCO biztosítással, így ha a bérlő hibájából következik be baleset és a motor sérülése, a VespaTura.hu (üzemelteti: Tanárkell Kft.) a bérlőtől követelheti a kaució összegénél magasabb, igazolt teljes kárának teljes megtérítését. 


 Vis maior
A VespaTura.hu arra törekszik, hogy bérlőit a legmagasabb színvonalon szolgálja ki. Mégis előfordulhat, hogy a bérbeadó önhibáján kívül, például lopás, baleset, váratlan műszaki hiba miatt nem áll rendelkezésre a lefoglalt robogó. Ekkor a foglaló kamat nélküli összegét a VespaTura.hu (üzemelteti: Tanárkell Kft.) azonnal visszautalja a bérlő számlájára, vagy 20% kedvezménnyel más szabad időpontra áthelyezhető a foglalás.  
A bérlő a korábban befizetett összegen felül további kártérítést nem igényelhet a bérbeadótól a vis maior miatt.Általános szerződési feltételeink részletesen a www.VespatTura.hu/aszf.html oldalon találhatók, a bérleti szerződés létrejöttének feltétele az abban foglaltak elfogadása.


További kérdések: ciao@vespatura.hu

Vespa robogó bérlés a Balatonon