best free web site builder

Nyugat-Balaton Vespa túra

A déli part selymes homokja, Balatonlelle, Fonyód, Keszthely, Badacsony és a Balaton-felvidék csodái haladó robogósok számára.

Nyugat-Balaton Vespa túra kirándulás

Mit kapok induláskor?

A léleknek: egy feltöltött piknik csomag (szendvics, ásványvíz), és piknik takaró a kényelmes elhelyezkedéshez. Indulás reggel 9 órától lehetséges, visszaérkezni ugyanaznap 19 óráig kell. 

A testnek: bukósisak, higiénikus, eldobható sapka, láthatósági mellény, motoros kesztyű, telefontartó, valamint részletes túraútvonal.

A Vespának: tele tank üzemanyag és olajtartály, műszaki ellenőrzés és lezáró, hogy nehogy elkóboroljon mással.
Figyelem, a túra alatt egyszer tankolni kell a motorba!


Fizetés

Az 10 órás túra ára, mely tartalmazza a fentieket, bruttó 39.500 Ft/robogó. Időpont foglalásakor ebből bruttó 20.000 Ft foglaló fizetendő, mely 10 napon belüli lemondás esetén bánatpénzként szolgál és nem jár vissza. A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk.

A bérlés megkezdése előtt motoronként 50.000 Ft kauciót kérünk, melyet a robogó sértetlen visszadásakor hiánytalanul, azonnal visszadunk. Részletes feltételek az ÁSZF-ben.


Időtartam

Indulás Balatonfüredről. Maga az út robogóval 5 óra alatt kompozással együtt kényelmesen teljesíthető, így van még további 4 óránk fürdésre, piknikre valamelyik strandon és a szép helyek bebarangolására. Balatonfüredre elég 19 órára visszaérni. Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 4.500 Ft-ot számolunk fel. A csomagban foglalt 160 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 65 Ft-ot számlázunk ki.


Útvonal, látnivalók

A balatonfüredi indulás után Tihanyt vagy a part felől, vagy a falun át elhagyva a kompot, a túlparton pedig Balatonfördvárt célozzuk. Érdemes egy rövid sétát tenni a kikötőben, majd Balatonszemes és Balatonlelle következik - lehetőleg a part közeli kis utcácskákon végigkrúzolva. Lellén kihagyhatatlan a Gömbkilátó, de további két kilátóba fölmászhatunk Fonyódon is. Számtalan szabadstrand várja a Vespásokat, ahol a hozott piknikcsomag könyörög a kibontásért!

Balatonberényig gyakorlatilag be van épülve a Balaton-part, ezért kerülve a 7-es főutat, motorozzunk tovább minél közelebb a tóhoz, melynek itt egész más a hangulata, mint Siófokon, vagy Füreden!
Fenékpusztán megállhatunk az újonnan elkészült Kis-Balaton Látogatóközpontban és nincs messze Matula bácsi kunyhója sem annak, aki fogékony a témára. Aki inkább kastélytúrát szeretne, pár kilométert Vespázva Keszthelyen eléri a Helikon kastélymúzeumot. Legalább a kertjében megéri egy sétát tenni, de ne maradjon ki a partszakasz sem a valaha szebb napokat látott századfordulós szállóival és szép parkjával!

Motorozzunk tovább a balatongyöröki Szépkilátó felé, ami nem a magasságával, hanem elhelyezkedésével nyújt megkerülhetetlen látványt. Még egy "csak" 50-es Vespával is hamar Szigligetre érünk, ahol a fő attrakció természetesen a szépen rendbehozott vár. Ha belefér, másszunk fel és tegyünk egy kört az ódon falak között! Néhány kilométert megtéve Badacsony késztet megállásra, de választhatjuk pár kilométerre lévő a Folly Arborétumot is! Révfülöp, után következik Balatonszepezd, ahol az autentikus olasz ételeket kínáló Csuki pizzéria várja a Vespásokat! Figyelem, előfordulhat, hogy nem lesz hely, ezért dobozban kapjuk meg a késői ebédet.

Zánka, majd Örvényes érkezik szembe a parttal párhuzamos szép úton. Örvényesen van a környék egyetlen működő vizimalma, amit, ha időben érkezünk, vagy bejelentkezünk, a kezelője szívesen beindít a kedvünkért. Épp csak le kell kanyarodni az útról.

A tapasztalat szerint a fárasztó, egész napos motorozás után ekkor már nem nagyon vágynak a túrázók más programra, ezért szerencse, hogy közel van már Balatonfüred ismét, ahova 18 óráig kell megérkezni.