design your own website

Tihany-kerülő Vespa túra


Kellemes program és kikapcsolódás azoknak, akik csak kipróbálnák a Vespa bérlést és szeretik Tihanyt
Tihanyi Vespa túra

Kinek ajánljuk?

Kellemes, két órás program kezdőknek, akik csak belekóstolnának a Vespázásba, szeretik Tihanyt és belefér egy kis kilátó-mászás, piacozás, vagy fürdés. A körülbelül 25 km-es motorozás a Tihanyi-félsziget körül épp csak kedvet csinál a nagyobb túrákhoz.


Mit kapunk az induláskor?
A legnagyobb biztonság érdekében használatra: bukósisak, egyszerhasználatos sapka a higiénia betartására, motoros kesztyű és láthatósági mellény. Ezeket kérjük is viselni a túra során! A telefontartó és lezáró lánc is tartozék.
A túrára elegendő üzemanyag és olaj, amit nem kell pótolni, Mindezek benne vannak a bérleti díjban, nem jelentenek további költséget.


Fizetés

A 2 órás túra ára, mely tartalmazza a fentieket, bruttó 9.500 Ft/robogó. Időpont foglalásakor ebből bruttó 5.000 Ft foglaló fizetendő, mely az indulástól számított 10 napon belüli lemondás esetén bánatpénzként szolgál és nem jár vissza. A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk.

A bérlés megkezdése előtt 50.000 Ft kaució fizetendő, mely a robogó sértetlen visszadásakor hiánytalanul, azonnal visszajár. Részletes feltételek az ÁSZF-ben.


Időtartam

A túrára indulni reggel 9 és délután 14 órakor lehet Balatonfüredről. Maga az út robogóval körülbelül 50 perc alatt bejárható oda-vissza. A fennmaradó időben javasoljuk megmászni a Tihany, Apáti-hegyi kilátót, de belefér még egy rövid séta az apátság körül is, vagy egy fürdés valamelyik szabadstrandon.
Balatonfüredre a bérlés megkezdésétől számított 2 órán belül kell visszaérni. Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 4.500 Ft-ot számolunk fel. A csomagban foglalt 30 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 65 Ft-ot számlázunk ki.


Útvonal, látnivalók

A következők a lehetséges látnivalók, a két órás túrába nem fog mindegyik beleférni, ezért javasoljuk a legérdekesebbeket kiválasztani közülük, vagy meghosszabbítani a túra idejét, amire szintén van lehetőség.
Balatonfüredről a 71-es úton indulunk Tihany felé. Az út elég széles, a forgalom tempóját fel tudjuk venni, de érdemes vigyázni az autóforgalommal. A visszapillantót folyamatosan figyelni kell, ha előzésünkbe kezdenek.

A Tihany balra táblánál lassan forduljunk le, és közvetlenül jobbra találjuk az Őrtorony kilátó parkolóját. Zárjuk le a motorokat szilárd tárgyhoz, fához és a jelzések mentén körülbelül félórányi sétára, az Apáti-hegynek felfelé találjuk a kilátót, ahonnan a félszigetet körbe lehet látni egészen Badacsonyig. Csodálatos, mint egy élő térkép!

Ha visszatértünk a motorokhoz, induljunk Tihany felé, amit pár perc alatt el is érünk. Vespáink parkolása a Visszahang dombon ingyenes, de ne legyenek útban és itt se feledkezzünk meg a lezárásukról, hogy legyen ami hazavisz bennünket. Következhet egy kellemes séta egészen a Tihanyi Apátságig, de közben nézzük meg, milyen Balaton szeletet fog aznap Gombóc Artúr!

A séta és akötelező fotók elkészítése után a túratérképet követve motorozzunk le és vessünk egy pillantást a Tihanyi Belső-tóra! Az apátságra visszanézve képeslapra illő látványban lesz részünk.

Vissza kényelmes ülésekbe, de csak rövid időre, mert az Akasztó dombon a fa pavilonok között induló rövid ösvény egy szép kilátóhoz visz, amit kár lenne kihagyni. Ugyanez a látvány tárul elénk, ha kicsit tovább megyünk és a Karolina Fűszerkertje táblát követve fordulunk el balra a vékony kanyargós utcára. Ennek végén szakadék és csodás kilátás fogad a szép Balatonra!

Ezután irány a Tihanyi rév! Itt szombatonként Piac Placcot tartanak mindenféle kézművestermékekkel, antik tárgyakkal, érdemes időt szánni rá, ha ezen a napon járunk erre.

Folytassuk utunkat a parton Balatonfüred felé és csodálkozzunk rá a kanyar mögül hirtelen előbukkanó apátság hihetetlen szépségére! A vissza úton két, a Somosi és a Gödrös szabadstrand is csábít egy gyors fürdésre a Tihanyi félszigeten, hogy aztán indulásunk után 2 órával fájó szívvel visszaadjuk a Vespákat, mert könnyen lehet, hogy már mások szeretnének a nyergükbe pattanni!