design your own website

Tihany-kerülő Vespa túra


Kellemes program és kikapcsolódás azoknak, akik csak kipróbálnák a Vespa bérlést és szeretik Tihanyt

Kinek ajánljuk?

Kellemes, kétórás program kezdőknek, akik csak belekóstolnának a Vespázásba, szeretik Tihanyt és belefér egy kis kilátó-mászás, piacozás, vagy fürdés is. A körülbelül 30 km-es motorozás a Tihanyi-félsziget körül épp csak kedvet csinál a nagyobb túrákhoz.


Mit kapunk az induláskor?
Online térkép a javasolt látnivalókkal és útvonallal.
A legnagyobb biztonság érdekében használatra: megfelelő méretű bukósisak, egyszerhasználatos sapka a higiénia betartására, motoros kesztyű és láthatósági mellény. Ezeket kérjük is viselni a túra során! A telefontartó és lezáró lánc is tartozék.
A túrára elegendő üzemanyag és olaj, amit nem kell pótolni, Mind ezek benne vannak a bérleti díjban, nem jelentenek további költséget.


Időtartam

A túrára indulni reggel 9, 13 és délután 16 órakor lehet Balatonfüredről. Az út robogóval körülbelül 50 perc alatt kényelmesen bejárható oda-vissza. A fennmaradó időben javasoljuk megmászni a tihanyi Apáti-hegyi kilátót, de belefér még egy rövid séta az Apátság körül is, egy kávé-süti a Rege teraszán, hétvégén vásározás a révnél, vagy egy fürdés valamelyik szabadstrandon.

Balatonfüredre a bérlés megkezdésétől számított 2 órán belül kell visszaérni. Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 7.500 Ft-ot számolunk fel. A csomagban foglalt 25 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 69 Ft-ot számlázunk ki.


Fizetés

A 2 órás túra ára, mely tartalmazza a fentieket, bruttó 17.600 Ft/robogó. A motor foglalásakor a teljes összeg fizetendő. A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk, mely bankkártyával is fizethető.

A bérlés megkezdése előtt 50.000 Ft kauciót kérünk motoronként, mely a robogó sértetlen visszaadásakor hiánytalanul, azonnal visszajár. Részletes feltételek az ÁSZF-ünkben olvashatók.


Bérlőink kérésére: vezetett Vespa túra! Munkatársunk a Tihany kerülő Vespatúra teljes időtartama alatt külön motorral tart idegenvezetést. A szolgáltatás ára bruttó 22.800 Ft. Kérjük igényét megrendeléskor jelezze!


Útvonal, látnivalók

A következők a lehetséges látnivalók, a kétórás túrába nem fog mindegyik beleférni, ezért javasoljuk a legérdekesebbeket kiválasztani közülük, vagy meghosszabbítani a túra idejét, amire szintén van lehetőség.
Balatonfüredről a 71-es úton indulunk Tihany felé. Az út elég széles, a forgalom tempóját fel tudjuk venni, de érdemes vigyázni az autókkal! A visszapillantót folyamatosan figyelni kell, ha előzésünkbe kezdenek.

A Tihany balra táblánál lassan forduljunk le, és közvetlenül jobbra találjuk az Őrtorony kilátó parkolóját. Zárjuk le a motorokat szilárd tárgyhoz, fához, és a jelzések mentén körülbelül félórányi sétára, az Apáti-hegynek felfelé találjuk a kilátót, ahonnan a félszigetet körbe lehet látni egészen Badacsonyig. Csodálatos, mint egy élő térkép!

Ha visszatértünk a motorokhoz, induljunk tovább Tihany felé, amit pár perc alatt el is érünk. Vespáink parkolása a Visszahang dombon ingyenes, de ne legyenek útban és itt se feledkezzünk meg a lezárásukról, hogy legyen, ami hazavisz bennünket. Következhet egy kellemes séta egészen a Pisky sétányon a Tihanyi Apátságig, de közben nézzük meg, milyen Balaton szeletet kapott aznap Kolodko Mihály kedves Gombóc Artúrja! A séta és a kötelező fotók elkészítése után javaslunk egy Rege-terasz látogatást.

Utána a túratérképet követve motorozzunk le és vessünk egy pillantást a Tihanyi Belső-tóra! Az apátságra visszanézve képeslapra illő látványban lesz részünk. Ha kimaradt a Rege cukrászda, barátságosabb árak és kellemes hangulat fogad a pár lépésre lévő Kotyogós kertjében, és ha van kedvünk, időnk, nézzük meg a Levendula Ház Látogatóközpont interaktív kiállítását is.

Vissza a kényelmes ülésekre! Csak rövid időre, mert az Akasztó dombon a fa pavilonok között induló rövid ösvény egy szép kilátóhoz visz, amit kár lenne kihagyni. Ugyanez a látvány tárul elénk, ha kicsit tovább megyünk és a Karolina Fűszerkertje táblát követve fordulunk el balra a vékony kanyargós utcára. Ennek végén szakadék és csodás kilátás fogad a szép Balatonra.

Ezután irány a Tihanyi rév a jövő-menő kompokkal! Mellette szombatonként egész évben Piac Placcot tartanak mindenféle kézművestermékekkel, antik tárgyakkal -  érdemes időt szánni rá, ha ezen a napon járunk erre.

Folytassuk utunkat a parton Balatonfüred felé és csodálkozzunk rá a kanyar mögül hirtelen előbukkanó Tihanyi Apátság hihetetlen szépségére! A vissza úton két, a Somosi és a Gödrös szabadstrand is csábít egy gyors fürdésre, láblógatásra a Tihanyi-félsziget keleti oldalán. Ha van még erőnk, rövid gyaloglás után érdemes egy pillantást vetni a Ciprián forrásra is. Az utolsó megálló a Berzsenyi Savanyúvíz Forrás, Balatonfüred határában éppen útba esik. Kóstoljuk meg a szép halfejekből folyó természetes ásványvizet, aztán siessünk, hogy indulásunk után 2 órával - fájó szívvel - visszaadjuk a Vespákat, mert könnyen lehet, hogy már mások várják őket, szeretnének a nyergükbe pattanni!Vespa robogó bérlés a Balatonon