create free website

Kirándulás Badacsonyba Vespával

Pécsely, Nagyvázsony, Kapolcs, Tapolca, Badacsony, Salföld, Mindszentkálla és Köveskál szépségei és finomságai egyetlen nap alatt.

Vespa kirándulás Badacsonyba

Mit kapok induláskor?

A léleknek: egy szép Vespa LX50, egy feltöltött piknik csomag (szendvics, ásványvíz) és piknik takaró a kényelmes elhelyezkedéshez. Kora délután pizza meghívás az autentikus olasz konyhát vivő Csuki pizzériába Balatonszepezdre.

A testnek: bukósisak, higiénikus, eldobható sapka, láthatósági mellény, motoros kesztyű, részletes túraútvonal.

A Vespának: tele tank üzemanyag és olajtartály, műszaki ellenőrzés és lezáró, hogy nehogy elkóboroljon mással.


Időtartam

Indulás balatonfüredről. Maga az út robogóval bő 3 óra alatt kényelmesen teljesíthető. Nem érdemes azonban tövig húzni a gázt, mert az út is nagyon szép, ráadásul tele van látnivalókkal! Az indulás reggel 9 órától lehetséges és ha bírjuk, elég aznap 18 órára Balatonfüredre visszaérni!

Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 4.500 Ft-ot számolunk fel. A csomagban foglalt 140 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 65 Ft-ot számlázunk ki.


Fizetés

A 9 órás túra ára, mely tartalmazza a fentieket: bruttó 36.900 Ft/robogó. Időpont foglalásakor ebből 20.000 Ft előleg fizetendő, mely a választott időponttól számított 10 napon belüli lemondás esetén nem jár vissza, bánatpénzként szolgál.

A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk.

A bérlés megkezdése előtt 50.000 Ft kauciót kérünk, mely a robogó sértetlen visszadásakor hiánytalanul, azonnal visszadunk. Részletes feltételek az ÁSZF-ben.


Útvonal, látnivalók

Rengeteg a látnivaló a Balaton-felvidéken, ezért a következők csak ajánlatok, mindneki válasszon közülük érdeklődésének, megfelelően! Az ófalu felé indulunk Balatonfüredről az emelkedőn Balatonszőlős felé. Épp csak beleszinppantunk Pécsely illatába, robogunk is tovább Nagyvázsonyba. Kinizsi várát ebben ez évben sajnos felújítják, de érdemes kívülről is megnézni a vastag falakat, hatalmas tornyot.

Utána indulás Kapolcsra. Ha 2021. július 21 és augusztus 1 között járunk arra, kihagyhatatlan a Művészetek Völgye, mely 1.000, pontosabban 1.500 programot kínál. Innen Zalahaláp felé kerüljünk, hogy minél kevesebbet haladjunk forgalmas főúton! Nemsokára Tapolcán vagyunk, ahol a Malom tavat érdemes megnézni, de ha kedvünk van előzetes egyeztetés után bejuthatunk a Tavas Barlangba. Ezután a Szigliget következik, ahol a hegytetőre épült és szépen felújított várat kell megmásznunk.

Pihenésként ismét üljünk nyeregbe és krúzoljunk Badacsony irányába. Itt aztán ne a nagyforgalmú 77-es utat kövessük, hanem forduljunk Mindszentkálla, Szetbékálla és Köveskál irányába a hamisítatlan Balaton-felvéki hangulat beszippantásáért. Következhet ismét a Balaton-part, hogy elérjünk Balatonszepezdre, ahol már várnak bennünket a Csuki pizzériában. 

A finom falatok után kövessük a partot és motorozzunk Tihany felé. Ha még van erőnk menjünk be az első bejáraton jobbra és a félszigetet megkerülve két szabadstrandon is fürödhetünk a 18 órás balatonfüredi érkezés előtt.