free mobile website builder

Vespa túra a Nagyvázsonyba, a Balaton-Felvidékre


Nagyvázsony vára, Mencshely kilátója, Vászoly és Pécsely hangulata fél napban
Badacsonyi Vespa túra

 Kinek ajánljuk?

Nem megerőltető motoros kirándulás Nagyvázsonyba kisforgalmú, szép utakon, erdőkön át, szántóföldek mellett. Nem gyakorlott motorosok is könnyen, fáradság nélkül teljesíthetik. Romantikus vár, kilátó és ódon templom, kolostor rom is szerepel a programban. Meg persze a gyönyörű balatoni táj és hangulat. 


 Mit kapunk az induláskor?
Online térkép a javasolt túraútvonallal és látnivalókkal.
A legnagyobb biztonság érdekében használatra: megfelelő méretű bukósisak, egyszerhasználatos sapka a higiénia betartására, motoros kesztyű és láthatósági mellény. Ezeket kérjük is viselni a túra során! A telefontartó és lezáró lánc is tartozék.
A túrára elegendő üzemanyag és olaj, amit nem kell pótolni, Mindezek benne vannak a bérleti díjban, nem jelentenek további költséget.


 Fizetés

A 4 órás túra ára, mely tartalmazza a fentieket, bruttó 28.800 Ft/robogó. A robogó foglalásakor a teljes összeg fizetendő. A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk, mely bankkártyával is fizethető.

A bérlés megkezdése előtt 50.000 Ft kauciót kérünk motoronként, mely a robogó sértetlen visszadásakor hiánytalanul, azonnal visszajár. Részletes feltételek az ÁSZF-ünkben olvashatók.

Bérlőink kérésére: vezetett Vespa túra! Munkatársunk a Balaton-felvidéki Vespatúra teljes időtartama alatt külön motorral tart idegenvezetést. A szolgáltatás ára bruttó 38.500 Ft. Kérjük, igényét megrendeléskor jelezze!


 Időtartam

A túra reggel 9-kor, vagy 15 órakor indulhat Balatonfüredről. Az 50 km-es út két óra alatt kényelmesen bejárható robogóval, így bőven marad idő a látványosságok megnézésére és napozásra, lepihenésre a puha fűbe. 
Balatonfüredre az indulástól számított 4 óra múlva, 13 illetve 19 órára kell visszaérni. Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 7.500 Ft-ot számolunk fel motoronként. A csomagban foglalt 55 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 69 Ft-ot számlázunk ki.


 Útvonal, látnivalók
Balatonfüredről a régi falun át először a Balaton legszebb kilátású, újtelepi autóbuszmegállójában fékezzünk egy percre. Bár már beépült, a lapos tetejű házak fölött a nyugati medencébe is beleshetünk innen. Balatonszőlős felé indulunk tovább, kanyargós erdős-szántóföldes tájon át jutunk körülbelül 20 perc múlva a vöröstói kálváriához. Pihenjünk meg itt, és ha kedvünk tartja, sétáljunk fel a dombtető nyolcszögletű kápolnájához. 

Nem sokkal később Nagyvázsonyba, a frissen megnyitott és felújított várba érkezünk. Sokan azt mondják, "túlrestaurálták". Járjuk be kívül-belül a lenyűgöző építményt és döntsük el magunk! További programot kínál a Postamúzeum, a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, de a kicsit távolabb a Szent Mihály kolostor romjai, a Zichy kastélyszálló hatalmas kertje és az Igásló Élményközpont is, ahol előzetes bejelentkezés után egy fogattal akár körbe is kocsikázhatunk a környéken.

Kellemes motorozás után Mencshely egyedi hangulata következik, ahonnan már csak egy ugrás az óbudavári  Mosóház és Piehenőpark, ahol akár a magunkkal hozott pikniket is elfogyaszthatjuk.

A szieszta után irány a Kossuth kilátó. A motorokat hagyjuk a parkolóban. Egy rövid, de meredek séta után a halom-hegyi vulkán tanösvényen, már mászhatunk is fel a kilátóba, ahonnan a Balaton egyik legszebb panorámája nyílik Tihanytól Badacsonyig. Ne bátortalanítson a "Magánterület" - felirat, és hogy mindenki csak saját felelősségére látogathatja: kinek a felelősségére is másznánk ide fel??

A kapott térképet követve motorozzunk tovább Dörgicsére, ahol az arra fogékonyak előzetes bejelentkezés után megnézhetik a Kaáli Autó-motor Múzeumot. Vigyázat, beszippant! Ez esetben kérdezzük meg a Vespák tulajdonosait telefonon, hogy késhetünk-e? Ha kevésbé érdekesek a szép autók, nézzünk be a dörgicsei Levendula Majorba, ahol a névadó mellett számtalan más gyógynövényt is láthatunk, szagolhatunk. Ha van még erőnk, álljunk meg a romantikus Kisdörgicsei, XII. századi templomromnál és hagyjuk, hogy a 900 éves falak elárasszanak hangulatukkal.

Túránk a végéhez közeledik, induljunk Vászoly irányába, ahol több jóhangulatú kisvendéglő is várja a motorosokat és nem érdemes kihagyni a háborítatlan nyugalmú Forrás tavat sem. Ezután ismét Pécselyre érünk, majd Aszófő következik a messze földön híres halsütőjével, ahol -számítsunk rá- szinte mindig hosszú sor áll.
A nagy forgalmú 71-est elkerülve, a térképet követve a régi Római úton robogózzunk Balatonfüredre, ahol még érkezés előtt kóstoljuk meg a Berzsenyi forrás természetes szénsavas vizét!Vespa robogó bérlés a Balatonon