mobile website builder

Vespa túra Nagyvázsonyba


Nagyvázsony és Barnag vára, Mencshely kilátója, Vászoly és Pécsely hangulata fél napban
Badacsonyi Vespa túra

Kinek ajánljuk?

Nem megerőltető motoros kirándulás Nagyvázsonyba kisforgalmú, szép utakon. Nem gyakorlott motorosok is könnyen, fáradtság nélkül teljesíthetik. Várak és kilátó is szerepel a programban. Meg persze a gyönyörű balatoni táj és hangulat. 


Mit kapunk az induláskor?
A legnagyobb biztonság érdekében használatra: bukósisak, egyszerhasználatos sapka a higiénia betartására, motoros kesztyű és láthatósági mellény. Ezeket kérjük is viselni a túra során! A telefontartó és lezáró lánc is tartozék.
A túrára elegendő üzemanyag és olaj, amit nem kell pótolni, Mindezek benne vannak a bérleti díjban, nem jelentenek további költséget.


Fizetés

Az 5 órás túra ára, mely tartalmazza a fentieket, bruttó 19.500 Ft/robogó. Időpont foglalásakor ebből bruttó 9.000 Ft foglaló fizetendő, mely 10 napon belüli lemondás esetén bánatpénzként szolgál és nem jár vissza. A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk.

A bérlés megkezdése előtt 50.000 Ft kaució fizetendő, mely a robogó sértetlen visszadásakor hiánytalanul, azonnal visszajár. Részletes feltételek az ÁSZF-ben.


Időtartam

A túra reggel 8-kor, vagy 14 órakor indulhat Balatonfüredről. Az 55 km-es út két óra alatt kényelmesen bejárható robogóval, így bőven marad idő a látványosságok megnézésére és napozásra, lepihenésre a puha fűbe. 
Balatonfüredre az indulástól számított 5 óra múlva, 13 illetve 19 órára kell visszaérni. Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 4.500 Ft-ot számolunk fel. A csomagban foglalt 55 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 65 Ft-ot számlázunk ki.


Útvonal, látnivalók
Balatonfüredről a régi falun át Balatonszőlős felé indulunk és körülbelül 20 perc múlva Zádor várához érünk. Javasoljuk, a motorok lezárását és az egykor szebb napokat látott várrom bebarangolását, a kilátás megcsodálását.

Ha kipihentük magunkat, újabb 20 perc múlva érünk Nagyvázsonyba, a frissen megynyitott és felújított várba. Sokat azt mondják, "túlrestaurálták". Járjuk be kívül-belül a lenyűgöző építményt és döntsük el magunk! További programot kínál a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és az Igásló Élményközpont is ahol egy fogattal akár körbe is kocsizhatunk a környéken.

Kellemes motorozás után Mencshely egyedi hangulata következik, ahonnan már csak egy ugrás a Kossuth kilátó. A motorokat hagyjuk a parkolóban! Egy rövid séta után már mászhatunk is fel a kilátóba, ahonnan a Balaton egyik legszebb panorámája nyílik Tihanytól Badacsonyig.

Innen irány a térkép szerint Vászoly, ahol több jóhangulatú kisvendéglő is várja a motorosokat és nem érdemes kihagyni a háborítatlan nyugalmú Forrás tavat sem. Ezután ismét Pécselyre érünk, majd Aszófő következik a messze földön híres halsütőjével.
Ha maradt még idő, a nap végén megmártózhatunk a kissé retró hangulatú, de sosem tömött sajkodi strandon, hogy aztán a bérleti idő végére pontosan érjünk Balatonfüredre.