best web site creator

Egy nap alatt a Balaton körül,
all-in Vespa túra


Haladó robogósok túrája egy napi tömény élménnyel, ezer látnivalóval
Egy nap alatt a Balaton körül Vespa túra


 

Mit kapok induláskor?

A léleknek: egy feltöltött piknik csomag (szendvics, ásványvíz), és piknik takaró a kényelmes elhelyezkedéshez.  Indulás reggel 8 órától lehetséges, visszaérkezni ugyanaznap, legkésőbb 20 óráig kell.

A testnek: bukósisak, higiénikus, eldobható sapka, láthatósági mellény, motoros kesztyű, részletes túraútvonal.

A Vespának: tele tank üzemanyag és olajtartály, műszaki ellenőrzés és lezáró, hogy nehogy elkóboroljon mással. Figyelem, a túra alatt egyszer tankolni kell a motorba!


Időtartam

Indulás Balatonfüredről. Maga a kb. 200 kilométeres út a robogóval 5 óra alatt teljesíthető. Nem érdemes azonban sietni, annál inkább minél több helyen megállni és nézelődni, megpihenni. A látnivalók mellett a strandolást, napozást és fürdést sem érdemes kihagyni a déli part sekély vizű szabadstrandjain, erre több órát is rászánhatunk. Indulás reggel 8 órától lehetséges, és ha bírjuk, elég aznap 20 órára Balatonfüredre visszaérni!

Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 3.500 Ft-ot számolunk fel. A csomagban foglalt 220 kilométer túllépése esetén kilométerenként további 65 Ft-ot számlázunk ki.


Fizetés

A 12 órás túra ára, mely tartalmazza a fentieket: bruttó 45.600 Ft/robogó. Időpont foglalásakor ebből 20.000 Ft bánatpénz fizetendő, mely a választott időponttól számított 10 napon belüli lemondás esetén nem jár vissza. 

A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk.

A bérlés megkezdése előtt 50.000 Ft kaució fizetendő, mely a robogó sértetlen visszadásakor hiánytalanul, azonnal visszajár. Részletes feltételek az ÁSZF-ben.


Útvonal, látnivalók

Az "Egy nap alatt a Balaton körül Vespa túra" egész napos program, kitartást kíván! Mi itt minden, áltaunk érdemesnek tartott látnivalót felsorolunk, és a résztvevőkre bízzuk mihez van kedvük, ezekből mit néznek meg! Balatonfüredről a falun keresztül a régi "Római úton" induljunk Balatonalmádi felé. Itt kénytelenek vagyunk ráhajtani a 71-es útra, de már közel van a balatonakarattyai Magaspart, ahonnn a Balatont tiszta időben teljes hosszában belátjuk!

Vespázzunk tovább Balatonaliga és Siófok irányába a parton, ahol több szabadstrandon is megmártózhatunk. A piknikcsomag még maradjon kibontatlan, hosszú lesz a nap! Következik Zamárdi, Szántód és a szép, platánokkal szegélyezett úton a balatonföldvári kikötő, ahol érdemes egy rövid sétát tennünk.

Induljunk tovább Balatonlelle irányába, ahol hajtsunk fel a Xantus János Gömbkilátóhoz! Ha kigyönyörködtük magunkat irány Fonyód. Itt -ha még nem volt elég-, további két kilátó vár. Számtalan szabadstrandot is találunk, ahol a fürdés mellett kényelmesen megpiknikelhetünk a kapott csomagból.

Következő uticélunk a fenékpusztai Kis-Balaton Látogatóközpont, majd motorozzunk tovább Keszthely felé ahol a Helikon Kastélymúzeumot látogathatjuk meg, de érdemes lenézni a partra is. Egykor szebb napokat látott régi szállodák sorakoznak itt a szépen rendben tartott parkban. Indulnunk kell azoban, mert vár a szigligeti vár, ahol rövid de igen meredek mászásra kell készülnünk. A következő megálló Badacsony, de nincs már messze Balatonszepezd sem, ahol a Csuki Pizzériában várnak bennünket késői ebéddel. 

Innen bő egy óra alatt kényelmesen visszaérünk Tihanyba. Ha van még kedvünk és erőnk, kerüljünk egyet a falun át majd a parton vissza, ahol két szadadstandon is lemoshatjuk az út porát. Néznünk kell azonban az órát, mert este 8-ra Balatonfüredre kell érnünk, ahol épségben várnak vissza bennünket és kölcsönkapott Vespáinkat.