mobile website builder

Kelet-Balaton Vespa túraKezdő Vespásoknak is ajánljuk ezt a kellemes, körülbelül 90 km-es kirándulást, ahol fürdésre, piknikre bőven van idő.
Kelet-Balaton kiskör Vespa túra

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik először vállalkoznak kicsit hosszabb robogó túrára. A körülbelül összesen 90 km-es motorozás egyáltalán nem megterhelő, gyorsan és fáradság nélkül lehet közlekedni a megetekinteni kívánt helyszínek között.
A linkeken javasolt útvonalak próbálják kerülni a nagyforgalmú főutakat, hogy kedvünk szerint poroszkálhassunk a nyaralók között, és nézegethessük a nádtetőket, muskátlis ablakokat!


Mit kapunk az induláskor?
A legnagyobb biztonság érdekében: bukósisak, egyszerhasználatos sapka a higiénikus használathoz, motoros kesztyű és láthatósági mellény. Ezeket kérjük is viselni a túra során! A telefontartó és lezáró lánc is tartozék.
Ezen kívül: szendviccsel és hideg ásványvízzel töltött piknikcsomag és takaró, a túrára elegendő üzemanyag és olaj, amit nem kell pótolni. Mindezek benne vannak a bérleti díjban, nem jelentenek további költséget.


Időtartam

A bérelt Vespa LX átvétele Balatonfüreden történik. Maga az út robogóval 3 óra alatt kompozással együtt kényelmesen teljesíthető. Nem érdemes azonban sietni, annál inkább minél több helyen megállni és nézelődni, megpihenni. A strandolást, napozást és fürdést sem érdemes kihagyni a déli part sekély vizű szabadstrandjain, erre 3-4 órát is rászánhatunk. Indulás reggel 9 és 13 órakor lehetséges, és ha bírjuk, indulástól függően elég aznap 15, vagy 19 órára Balatonfüredre visszaérni. Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 4.500 Ft-ot számolunk fel. A csomagban foglalt 95 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 65 Ft-ot számlázunk ki.


Fizetés

A 6 órás túra ára, mely tartalmazza a fentieket: bruttó 36.900 Ft/robogó. A robogó foglalásakor a teljes összeg fizetendő. A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk, mely bankkártyával is fizethető.

A bérlés megkezdése előtt 50.000 Ft kauciót kérünk motoronként, mely a robogó sértetlen visszadásakor hiánytalanul, azonnal visszajár. Részletes feltételek az ÁSZF-ünkben olvashatók.


Bérlőink kérésére: vezetett Vespa túra! Munkatársunk a Kelet-Balaton kerülő Vespatúra teljes időtartama alatt külön motorral tart idegenvezetést . A szolgáltatás ára bruttó 48.500 Ft. Kérjük igényét megrendeléskor jelezze!


Útvonal, látnivalók
A kelet-balatoni túra is egész napos programra ad lehetőséget. Mi itt minden, áltaunk érdemesnek tartott látnivalót felsorolunk, és a résztvevőkre bízzuk, mihez van kedvük, ezekből mit néznek meg. 
A balatonfüredi indulás után irány a "Római úton", a falvak közt Alsóörs!  Először nézzük meg a még kicsit párás környéket a Somlyó-hegyi kilátóból. Ahogy a térkép mutatja, a Templom utcán kell összeláncolva hagynunk a motorokat és mintegy 500 méteres séta után elénk tárul a csodálatos panoráma. Ezután pihenésképpen guruljunk le Vespáinkkal a hegyről a partra és sétáljunk egyet az alsóörsi Marina hosszan a vízbe nyúló mólóján.

Ezután irány Balatonalmádi, ahol most csak vessünk egy pillantást a Wesselényi strandtól induló sétányon, a borpavilonok között, és az Európa szoborparkon át a kikötőbe vezető sétányra. Aki szereti, a 71-es út túloldalán (a vasúti sinek alatt, az aluljárón át jutni oda) a főtér nyugati oldalán hamisítatlan, kádár-kori csavart, csoki-vanília fagyit ehet.

Vespatúránk második - és egyben utosó - kilátója következik a balatonkenesei magasparton. A "Kenese vége" táblánál ne a 71-esen folytassuk utunkat, hanem kissé balra tartva a hűs gesztenyefa soron. Ne száguldozzunk, figyeljünk a biciklisekre! A 75 méter magas Soós hegyi kilátóból kinézve a tenger illúzióját nyújtja a Balaton: hosszában látjuk a tavat és "nincs vége, lefolyik" a horizonton. A Tátorján Tanösvényen egy kicsit lesétálva vessünk egy pillantást a "Tatárlikakra"is - érdemes!

Innentől fogva már csak pihenés és szórakozás az út hátralévő része.  A térkép szerint haladjunk tovább az akarattyai magaspart irányába, ahonnan ugyancsak gyönyörű a kilátás, és egy kávéra is van lehetőség a közeli büfében. Ha kicsodálkoztuk magunkat, motorozzunk tovább a kis utcácskákon és egy alagúton át Balatonaliga felé.  2022-ben résnyire nyitva van az egykori Aligai pártüdülő kerítése, ahol még lebontás előtt megtekintetjük a Castro házat, vagy Kádár János egykori MSZMP főtitkár rendkívül puritán, egykori nyaralóját is.

Motorozzunk tovább Siófok irányába! Fürdésre, napozásra, piknikezésre mindenképpen ajánluk a Balatonhoz vezető utcák végi és a nagyobb szabadstrandokat . Ha már itt vagyunk, menjünk végig Siófoki vigalmi negyeden, de nézzük meg a frissen, több ezer tőből kialakított hatalmas rózsakertet, a sétányt és a kikötőt is.

Új erőre kapva poroszkáljunk Balatonföldvár felé a  hűvös platánfasor között, és sétáljunk egyet a szépen felújított, bauhaus stílusban épült kikötőben. Ajánljuk az itt, a büfésoron kapható töltött lángosokat... Ezután következzen visszafelé a komp majd választhatunk, hogy a falu felől, vagy a parti úton hagyjuk el Tihanyt.
Mielőtt Balatonfüredre visszaérünk, útba esik a Berzsenyi savanyúvíz forrás, kóstoljuk meg a szénsavas, hűvös vizét!