website maker download

Kelet-Balaton Vespa túraKezdő Vespásoknak is ajánljuk ezt a kellemes, körülbelül 90 km-es kirándulást, ahol fürdésre, piknikre bőven van idő.
Kelet-Balaton kiskör Vespa túra

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik először vállalkoznak kicsit hosszabb robogó túrára. A körülbelül összesen 90 km-es motorozás egyáltalán nem megterhelő, gyorsan és fáradság nélkül lehet közlekedni a megetekinteni kívánt helyszínek között.
A linkeken javasolt útvonalak próbálják kerülni a nagyforgalmú főutakat, hogy kedvünk szerint poroszkálhassunk a nyaralók között, és nézegethessük a nádtetőket, muskátlis ablakokat!


Mit kapunk az induláskor?
A legnagyobb biztonság érdekében: bukósisak, egyszerhasználatos sapka a higiénikus használathoz, motoros kesztyű és láthatósági mellény. Ezeket kérjük is viselni a túra során! A telefontartó és lezáró lánc is tartozék.
Ezen kívül: szendviccsel és hideg ásványvízzel töltött piknikcsomag és takaró, a túrára elegendő üzemanyag és olaj, amit nem kell pótolni. Mindezek benne vannak a bérleti díjban, nem jelentenek további költséget.


Időtartam

A bérelt Vespa LX átvétele Balatonfüreden történik. Maga az út robogóval 3 óra alatt kompozással együtt kényelmesen teljesíthető. Nem érdemes azonban sietni, annál inkább minél több helyen megállni és nézelődni, megpihenni. A strandolást, napozást és fürdést sem érdemes kihagyni a déli part sekély vizű szabadstrandjain, erre 3-4 órát is rászánhatunk. Indulás reggel 9 órától lehetséges, és ha bírjuk, elég aznap 18 órára Balatonfüredre visszaérni! Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 4.500 Ft-ot számolunk fel. A csomagban foglalt 95 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 65 Ft-ot számlázunk ki.


Fizetés

A 9 órás túra ára, mely tartalmazza a fentieket: bruttó 29.800 Ft/robogó. Időpont foglalásakor ebből 15.000 Ft bánatpénz fizetendő, mely a választott időponttól számított 10 napon belüli lemondás esetén nem jár vissza. 

A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk. 
A bérlés megkezdése előtt 50.000 Ft kauciót kérünk, melyet a robogó sértetlen visszadásakor hiánytalanul, azonnal visszaadunk. Részletes feltételek az ÁSZF-ben.


Útvonal, látnivalók
A kelet-balatoni túra is egész napos programra ad lehetőséget. Mi itt minden, áltaunk érdemesnek tartott látnivalót felsorolunk, és a résztvevőkre bízzuk mihez van kedvük, ezekből mit néznek meg! 
A balatonfüredi indulás után irány a "Római úton", a falvak közt Alsóörs!  Először nézzük meg a még kicsit párás környéket a Somlyó hegyi kilátóból. Ahogy a térkép mutatja, a Templom utcán kell összeláncolva hagynunk a motorokat és mintegy 500 méteres séta után elénk tárul a csodálatos panoráma! Ezután pihenésképpen guruljunk le Vespáinkkal a hegyről a partra és sétáljunk egyet az alsóörsi Marina hosszan a vízbe nyúló mólóján!

Ezután irány Balatonalmádi, ahol most csak sétáljunk végig a Wesselényi strandtól induló sétányon, a borpavilonok között, és az Európa szoborparkon át a kikötőbe. Aki szereti, a 71-es út túloldalán (a vaúti sinek alatt, az aluljárón át jutni oda) a főtér nyugati oldalán hamisítatlan, kádár-kori csavart fagyit ehet.

Vespatúránk második -és egyben utosó- kilátója következik a balatonkenesei magasparton. A "Kenese vége" táblánál ne a 71-esen folytassuk utunkat, hanem kissé balra tartva a hűs Gesztenyefa soron, de ne száguldozzunk, figyeljünk a biciklisekre! A 75 méter magas Soós hegyi kilátóból kinézve a tenger illúzióját nyújtja a Balaton: hosszában látjuk a tavat és "nincs vége, lefolyik" a horizonton. A tátorján tanösvényen egy kicsit lesétálva vessünk egy pillantást a "Tatárlikakra", érdemes!

Innentől fogva már csak a pihenés és szórakozás az út hátralévő része!  A térkép szerint haladjunk tovább az akarattyai Magaspart irányába, ahonnan gyönyörű a kilátás! Ha kicsodálkoztuk magunkat, motorozzunk tovább a kis utcácskákon Balatonaliga és Siófok felé. Fürdésre, napozásra, piknikezésre mindenképpen ajánluk a Balatonhoz vezető utcák végi és a nagyobb szabadstrandokat .

Új erőre kapva irány Balatonföldvár a hűvös platánfasor között és egy séta a kikötőben. Ezután következzen visszafelé a komp majd választhatunk, hogy a falu felől, vagy a parti úton hagyjuk el Tihanyt. Elég este 6 órára Balatonfüredre visszaérnünk.