free website creator app

Badacsonyi Vespa túra

Kirándulás Badacsonyba Vespával: Pécsely, Nagyvázsony, Kapolcs, Tapolca, Badacsony, Salföld, Mindszentkálla és Köveskál szépségei és finomságai egyetlen nap alatt.

Vespa kirándulás Badacsonyba

Mit kapok induláskor?

A léleknek: egy szép Vespa LX50, egy feltöltött piknik csomag (szendvics, ásványvíz) és piknik takaró a kényelmes elhelyezkedéshez. 

A testnek: bukósisak, higiénikus, eldobható sapka, láthatósági mellény, motoros kesztyű, részletes, javasolt túraútvonal.

A Vespának: tele tank üzemanyag és olajtartály, műszaki ellenőrzés és lezáró, hogy nehogy elkóboroljon mással.


Időtartam

Indulás 10 órakor Balatonfüredről. Az út robogóval bő 3 óra alatt kényelmesen teljesíthető. Nem érdemes azonban tövig húzni a gázt, mert az út is nagyon szép, ráadásul tele van látnivalókkal. Ha bírjuk, elég aznap 18 órára Balatonfüredre visszaérni.

Késés esetén minden megkezdett óra után bruttó 5.500 Ft-ot számolunk fel. A csomagban foglalt 135 kilométer túllépése esetén kilométerenként további bruttó 69 Ft-ot számlázunk ki.


Fizetés

A 8 órás Vespa túra ára, mely tartalmazza a fentieket: bruttó 39.900 Ft/robogó. A robogó foglalásakor a teljes összeg fizetendő. A befizetésekről e-mailben ÁFÁ-s számlát küldünk, mely bankkártyával is fizethető.

A bérlés megkezdése előtt 50.000 Ft kauciót kérünk motoronként, mely a robogó sértetlen visszadásakor hiánytalanul, azonnal visszadunk. Részletes feltételek az ÁSZF-ünkben olvashatók.


Bérlőink kérésére: vezetett Vespa túra! Munkatársunk a Badacsonyi Vespatúra teljes időtartama alatt külön motorral tart idegenvezetést . A szolgáltatás ára bruttó 48.500 Ft. Kérjük igényét megrendeléskor jelezze!


Útvonal, látnivalók

Rengeteg a látnivaló a Balaton-felvidéken, ezért a következők csak ajánlatok, mindenki válasszon közülük érdeklődésének, megfelelően! Az ófalu felé indulunk Balatonfüredről az emelkedőn, Balatonszőlős felé. Épp csak beleszinppantunk Pécsely illatába, robogunk is tovább Nagyvázsonyba. Kinizsi várát az elmúlt években felújították, nemrég pedig meg is nyitották, így  nem csak kívülről érdemes megnézni a vastag falakat és a hatalmas tornyot.

Ha magunkba szívtuk az ódon hangulatot, indulás Kapolcsra.  2023. július 21 és 30 között kihagyhatatlan a Művészetek Völgye, mely 1.000, pontosabban 1.500 programot kínál. Innen Zalahaláp felé kerüljünk, hogy minél kevesebbet haladjunk forgalmas főúton. Nemsokára Tapolcán vagyunk, ahol a Malom-tavat "kötelező" megnézni és körbejárni a Halas lépcsőig, de ha kedvünk van, előzetes egyeztetés után bejuthatunk a Tavas Barlangba is. Az élménydömping Szigligettel folytatódik, ahol a hegytetőre épült és szépen rendbe hozott várat kell megmásznunk. Ormáról az egész környék belátható.

Pihenésként ismét üljünk nyeregbe és krúzoljunk Badacsony irányába. Itt aztán ne a nagyforgalmú 77-es utat kövessük, hanem forduljunk Mindszentkálla, Szetbékálla és Köveskál irányába a hamisítatlan Balaton-felvéki hangulat beszippantásához. Zánkánál érünk ismét a Balaton-partra, Kövessük az utat, és motorozzunk Tihany felé. Ajánljuk az éhes motorosoknak az aszófői halsütőt, vagy a "Kövesd a Mucit".  Ha még van erőnk, menjünk be az első bejáraton jobbra és a félszigetet megkerülve két szabadstrandon is fürödhetünk a 18 órás balatonfüredi érkezés előtt.